bg
GASTRONOMIE

Kook Club maart 2014

Kook Club

Welkom bij de Kook Club!

Bekijk hier de laatste gerechten van de Kook Club
Een passie die uitgegroeid is tot hobby

De bedoeling van de kookclub is mensen laten kennismaken met een goede eerlijke keuken.
Bepaalde technieken bijbrengen zodanig dat koken een makkie wordt

Jan schaek

 

Maart 2014


apero marbella

voor 4 personen:

alles mengen met ijs

 


 

 

 ingredienten :
125 cl Tia Maria
125 cl Bruine Rhum
175cl Appelsap(natuurlijk)
750 cl appelsiensap


voorgerecht hoppescheuten met mouseline van hommelbier

voor 4 personen:
pocheer eieren in water en azijn voor 2 min.
koel af en maak verse puree .
garnalen pellen of gerookt zalm gebruiken
mouseline saus maken met staafmixer met het hommelbier
kook de eitjes in gezouten water terug voor 1 min
Stoof met boter de hoppescheuten op hoog vuur met p/z heel kort op . dresseer diep bord met puree,eitje,nappeer met saus en daarop de hoppescheuten en garnalen of zalm

 


 

 

 ingredienten:
5 eieren,
2 aardappelen
500 gr garnalen of gerookte zalm
10 cl hommelbier
1 eierdooier
200 gr warme boter
200 gr hoppescheuten


hoofdgerecht piepkuiken DIABOLO

voor 4 personen:
de piepkuikens : snij de rug eruit en sla goed plat
wrijf in met gemixte groene peper olie en zout
gril vooraf 1 min iedere zijde en leg apart

maak pesto met peterselie,pijnboompitten ,oude kaas, lool 20 cl olijfolie goed zout
stoof oesterzwammen die gesplit zijn aan in boter p/z (1 min)
stoof pasta met oesterzwammen op hoog vuur en meng een deel pesto eronder
dresseer op bord met versneden piepkuiken erop

 

 

voor 4 personen :
4 piepkuiken
1 bond peterselie
50 gr pijnboompitten
50 gr oude kaas
2 teentjes look
20 cl olijfolie
250 gr oesterzwammen
pasta


Nagerecht appelstrudel /ijscreme / bruin brood

voor 4 personen
 neem een vel bladerdeeg die je uitrolt tot 40 op 60cm ,leg daarop de mengeling en rol strak op met behulp van een handdoek, leg op bakplaat en bak af op 180gr ,256min.  dien op met slagroom en verse ijscrème
roomijs : 1 lter kokende melk met 8 eierdooiers en 400 gr suiker ,vnille,mix dit ,passeer door een zeef en laat overnachten

bruin brood :
gist in lauw water oplossen
bloem aantoevoegen ,goed kneden op uw keukenblad gedurend 10 min met een weinig bloem
laat rusten onder doek voor 30 min en sla terug plat,
verdeel in 2 of 4 en leg dit op plaat of vorms die ingevet zijn

 

 

voor 4 personen :
appelstrudel :
300 gr appelstukken
50 gr suiker
25 gr noten
50 gr geweekte en afgedroogde rozijnen
25 gr chapelure
1 lepel creme poeder
kaneel
bruin brood :
40 gr gist
600 gr lauw water
300 gr witte bloem
700 gr bruine bloem
30 gr boter
10 gr zout


Wijnen

AttribuutBeoordeling
Naam van de wijn  
Verantwoordelijke  
Datum  
Gekocht bij:  
   
HELDERHEID  
INTENSITEIT  
KLEUR  
RAND  
TRANEN  
ANDERE  
   
ZUIVERHEID  
INTENSITEIT  
ONTWIKKELING  
AROMA  
AANZET  
ZOETHEID  
ZUURGRAAD  
TANNINE  
ALCOHOl  
INTENSITEIT  
TEXTUUR  
VINIFICATIE  
HOUTINDRUK  
EVENWICHT  
AFDRONK  
AROMA  
   
TYPE  
STIJL  
KLIMAAT  
DRUIVEN  
HERKOMST  
LEEFTIJD  
SERVEREN  
TEMPERATUUR  
GERECHT  
BEWAARKRACHT  
PRIJSNIVEAU  
KWALITEIT  

Vaste Klanten

U bezit geen vivabox-kortingbon?
Word vaste klant en boek hier -5%


Gratis Streekbiertje bij aankomst!


Van


Tot


Discount Code:


Reserveren

Selecteer uw aankomst- en vertrekdatum om prijzen en beschikbaarheid te bekijken.

Bekijk algemene beschikbaarheid

Van


Tot



Promoties
2N Gastronomie All-Inn PROMO
  • Prijs arrangement voor 2 personen
  • 2 overnachtingen met ontbijt
  • 2  diners in eigen restaurant of naburig 
  • Welkomsdrankje en kennismaking met het hotel
  • Bagage wordt naar de kamer gebrachT
  • Mooi geschenkje
  • inbegrip apero,dranken,waters,koffie bij de 2 diners 
  • Ontbijtbuffet
  • Als u een Type B reserveert:
    Badmantels & Etherische oliëen
  • geen andere kortingen zijn geldig