bg
GASTRONOMIE

Kookclub april 2014

Kookclub april 2014

APERITIEF

APERITIEF  MELBA
-------------------------
voor 4 personen neem je 15 cl BOLS AARDBEIENLIKEUR
                                      15 cl GENEVER
                                      100 grm aardbeien

alles mixen en fris opdienen met ijsblokjes en een goeie CREMMANT

ASPERGES MET WITTE PENS EN LANGOUSTINES

voor 4 personen
----------------

6 dikke asperges

2 witte pensen

1/2 fles hommelbier of hoegaarden
16 mooie langoustinestaartjes
boter

schil de asperges en snij ze heel fijn in de lengte

pel en kuis de langoustinestaartjes

neem 250 grm boter en warm ze op

pel de pens en versnij in schijfjes van 4 mm

warm de oven op tot 200 grd

maak de saus met 10 cl wit bier en 1 eidooier en p/zen voeg daarbij wat bieslook of dragon en de warme boter erbij mixen zoals gezien in de les

zet de aspeges met een beetje boter en bouillon en p/z op op hard vuur en als het kookt de pensen in de oven en na 2 min de langoustinestaartjes voor nog 1 min en dresseer


KALFSVLEES MET RISOTTO EN ASPERGES

voor 4 personen
--------------------
1250 GRM ontvet kalfsbuik

1 blik gepelde tomaatblokjes

250 grm champignons in 4 gesneden

250 grm ajuin versneden

15 cl room

paprika poeder

kip of groenten bouillon

8 asperges gekuist en schuin versneden

stoof vlees en ajuin goed aan en voeg een weinig bloem toe

overgiet met bouillon en witte wijn en p/z en paprikapoeder

stoof dit 50 min enroer nu en dan
begin een normale risotto met uw rijst en olijfolie goed te roeren op het vuur en bevochtigem met 3 maal bouillon en witte wijnen p/z

laat dit sudderen onder deksel en nu en dan omroeren
en na 15 min voeg er de asperges bij en laat nog 7 min verder stoven en eventueel nog wat bouillon erbij doen

stop de cuisson en voeg er 100 grm oude kaas erbij en 5 cl room

neem uw vlees eruit en voeg de room erbij en de tomaten en mix dit en kruid af

voeg nu de gebakken champignons en het vlees erbij en laat goed doorkoken

klaar om te serveren


FLAN VAN CHOCOLADE EN SORBET VAN KRIEK

voor 4 personen

Warm 150 grm room en 150 grm mùelk op tot 50 grd en voeg daarbij 2 geweekte gelatineblaadjes en 70 grm chocolade en 30 grm boter en nog 4 opgeklopte eidooiers met 50 grm suiker

giet dit in mooie schaaltjes en in de frigo

SORBET van kriek maak je met 250 zure kersen en 100 grm suiker en 1 flesje kriekbier dat je mooi fijn mixt en draait in de sorbetiere


Wijnen

Vaste Klanten

U bezit geen vivabox-kortingbon?
Word vaste klant en boek hier -5%


Gratis Streekbiertje bij aankomst!


Van


Tot


Discount Code:


Reserveren

Selecteer uw aankomst- en vertrekdatum om prijzen en beschikbaarheid te bekijken.

Bekijk algemene beschikbaarheid

Van


Tot



Promoties
2 Nachten Bourgondisch
  • Arrangement prijs voor 2 personen
  • 2overnachtingen  in luxe kamer met ontbijt
  • Flesje cava op de kamer 
  • Badmantels
  • 1x culinair diner met inbegrip van wijnen en waters en koffie
  •  Kennismaking met het hotel
  • Bagage wordt naar de kamer gebracht
  • Fietsen, kaarten & wandelroute
  • Ontbijtbuffet
  • vanaf  174.00 euro pp