bg

Kookclub april 2015

Aperitief Sorrento

 

alles mengen +ijs  

  Ingrediënten PER 4 pers
-----------------------
1 fles chardonnay
15 cl lemoncello
1 grote lepel honing

---------------------------------------

 

Voorgerecht : Eigen gemaakt Hoofdvlees

 

bereiding : hoofdvlees
vlees opzetten in water,p&z,beetje soepgroenten
2h. laten pruttelen
vlees uithalen , vlees en vellen apart
vellen malen en vlees versnijden
jus laten uitkoken met 1/4 l witte tot 1 liter jus
alles mengen met vers gehakte peterselie en in vorm doen

bereiding :breughelspek :versnijden en inwrijven met zoutmengsel en in film draaien
in warm water leggen tot 70° -90° graden brengen en in het water laten liggen voor een 1/2 h.  laten afkoelen  

  Ingrediënten PER 4 pers
-----------------------
1/2 varkenskop
1 varkenstong
1/4  l witte wijn
peterselie


---------------------------------------

 

Hoofdgerecht : Eendeborst met Asperges

 

ajuin en wortel fijn hakken en aanbakken in boter,rode wijn, kipbouillon p&z
asperges mooi schillen en schuin snijden
kriel aardappelen opkoken en opbakken
vlees voorkleuren,5 min. afbakken in warme oven van 200 °c. 10 min. laten rusten
asperges  kort opbakken
bordelaise saus : de jus etc. zeven, laten inkoken en klontje boter bijdoen  

  Ingrediënten PER 4 pers
-----------------------
4 eendeborsten
asperges
ajun,wortel
kippebouillon
rode wijn
krielaardappelen

 


Nagerecht : Bavarois met Aardbeien

 

de aardbeien mixen,
4 blaadjes gelatine weken en smelten en bij de puree doen.
room en suiker romig opkloppen
eiwit,suiker stijf opkloppen
fruitpuree,room en eiwit mengen en in glaasjes doen. laten opstijven in frigo   

  Ingrediënten PER 4 pers
-----------------------
300 gr. aardbeien
4 blaadjes gelatine
300 c l room,50 gr suiker
100 gr eiwit
100 gr suiker

---------------------------------------

 

Reserveren

U bezit geen vivabox-kortingbon?
Word vaste klant en boek hier -5%




Hotel De stokerij te Oudenburg, West-Vlaanderen - Overnachten nabij Brugge, Oostende en De Haan

Promoties
1 Nacht genieten met Halfpension

 

  • Welkomsdrank en alle toeristische informatie
  • 1 Nacht met ontbijtbuffet aan tafel met zelfgebakken brood en veel lokale specialiteiten 
  • Gratis parking 
  • Gratis wifi 
  • in eigen restaurant 1x  Halfpension(tapasplank ,hoofdgerecht) meestal visgerechten 
  • Prijzen vanaf €99 pp