Omgeving

Bereikbaarheid Hotel De Stokerij

Een van de troeven is de bereikbaarheid van dit hotel, met de nabijheid van een handige bushalte, deze directe verbinding (Lijn 30) biedt niet alleen gemak voor hotelgasten, maar draagt ook bij aan de duurzaamheidsinspanningen van de regio.

De bushalte, strategisch geplaatst op korte loopafstand van Hotel De Stokerij, maakt het voor reizigers eenvoudig om het hotel te bereiken zonder zich zorgen te hoeven maken over ingewikkelde routes of langdurige wandelingen. Het is een welkome aanvulling voor gasten die liever het openbaar vervoer gebruiken of voor degenen die van plan zijn om zonder auto te reizen.

Fietsen door het Brugse Ommeland

Het fietsparadijs bij uitstek 

Wij bevinden ons op de knooppunten nr 38 en 44 (hoek Hoge Dijken- Oudebruggeweg) 
Het hotel biedt gratis parking aan. Grote garage om de fietsen te stallen alsook oplaadpunt voor de E-bike 
Tal van fietsroutes kan je downloaden: www.brugseommeland.be 

Een greep uit de verschillende routes: 

 1. Vakmanschap in de Polders (Gistel - Oudenburg- Stalhille)
 2. Oude dijkenroute (Oudenburg- Stalhille- De Haan)
 3. Twee abdijenroute (Oudenburg -Gistel)
 4. Houtlandroute (Oudenburg- Torhout- Zedelgem)
 5. Het groene lint (Oudenburg - Oostende)
 6. Wijnendale fietsroute (Groene 62 -Oudenburg-Gistel -Wijnendale) 

Graag een auto huren tijdens uw verblijf?

Avis Oostende
Nieuwpoortsesteenweg 889
8400 Oostende
T +32 59 23 36 22

Avis Brugge
Bevrijdingslaan 37
Brugge 8200
+32 50 39 44 00

Oudenburg en omgeving

Oudenburg
Oudenburg vind je verscholen tussen Brugge en Oostende, met als knappe buren Gistel en Jabbeke. Oudenburg is, door het Romeins Archeologisch Museum & het natuurdomein (op 5 minuten stappen van het hotel) een zeer interessante stad. Interessante wandeling door Oudenburg (12km)

 • Natuurdomein Hoge Dijken
  Natuurreservaat de Zaagbek  
  www.hogedijken.be
 • Rozen Lens -Rozen Lens is een heel grote en mooie rozenkwekerij in Oudenburg. Zijn hofleverancier aan het Koninklijk Paleis. Op de rozenkwekerijen vindt U een tuin van meer dan 2000 m2 en tal van rozenborders. In het voorjaar (april) staat de orangerie prachtig in bloei met een aantal zeldzame liaan- en klimrozen.
 • Atelier en Beeldentuin Mia Moreaux: eernegemsestraat 120  8460 Oudenburg www.miamoreaux.com  

Gistel
Gistel is, door de Sint Godelieve abdij en z’n Wielrennen patrimonium (Thuisstad van Johan Museeuw & Sylveer Maes) zeker ook de moeite om te bezoeken. Bezoekerscentrum Sylvère Maes en Johan Museeuw

Jabbeke
Bekend als thuisstad van Constant Permeke. Wie aan een bezoek aan het museum niet voldoende heeft kan zijn trip vervolledigen met de Permekeroute. Een autoroute van 72km, ter ere aan de kunstenaar en de kans om het Brugse Ommeland te ontdekken.

Koningin der Badsteden
Oostende "à l’ Ostendaise " Het promoten van minder gekende vissoorten. De Oostendse Vissmijn, De Visstrap het bezoeken waard. Luister naar authentieke vissersverhalen. www.visitoostende.be Proef de Oostendse grijze garnaal, een delicatesse. 

Marvin gaye
Prachtige audiovisuele wandeling met archiefbeelden en gelduisfragementen naar de herinneringen van Marvin Gay. Toerisme Oostende ontleent een I-pod en zo alle informatie bij de hand Oostende organiseert een digitale tour: Midnight love Digital tour - www.marvingaye.be

bezoek: www.brugseommeland.be/100procent
Hier kan fietsroutes downloaden en printen. Bovendien vind je hier nog meer charmante adresjes.